9 απίστευτα facts για τα λουλούδια που θα σε “κουφάνουν” Μάθε πράγματα που δε γνωρίζεις σίγουρα για τα λουλούδια!

image

9 απίστευτα facts για τα λουλούδια που θα σε “κουφάνουν” Μάθε πράγματα που δε γνωρίζεις σίγουρα για τα λουλούδια!

Τα λουλούδια είναι λίγο ή πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Τα βλέπουμε συχνά στο φυσικό περιβάλλον, τα δωρίζουμε σε κάποιον/ κάποια σε κάποια σημαντική στιγμή της ζωής του, ενώ σε πολλούς πολιτισμούς συμβολίζουν διαφορετικά πράγματα.
Πόσο καλά γνωρίζουμε όμως τα λουλούδια;Ας μάθουμε παρακάτω λίγα περισσότερα πράγματα για τα λουλούδια!

  1. Τα λουλούδια εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας 140 εκατομμύρια χρόνια πριν.
  2. Αιώνες πριν στην Ολλανδία οι τουλίπες ήταν πιο πολύτιμες από τον χρυσό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σήμερα θεωρείται η χώρα της τουλίπας.
  3. Πιστεύεις ότι το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό; Ε λοιπόν είναι λουλούδι!
  4. Οι ορχιδέες δε χρειάζονται έδαφος για να αναπτυχθούν, αφού μπορούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους από τον αέρα!
  5. Το ηλιοτρόπιο παράγει τοξικές ουσίες προκειμένου να σκοτώσει άλλα λουλούδια.
  6. Αν και τα περισσότερα λουλούδια χαρίζουν το άρωμά τους στα αρώματα που φοράμε, υπάρχει ένα το οποίο μάλλον δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρόκειται για το φυτό titan arum ή ελληνιστί άμορφο φαλλό, που ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία. Μυρίζει σα νεκρό σώμα, ενώ πολλοί άνθρωποι λιποθύμησαν όταν το μύρισαν!
  7. Το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας είναι το κίτρινο χρυσάνθεμο. Άτυπα βέβαια θεωρούνται ως “εθνικά λουλούδια” της Ιαπωνίας τα άνθη της κερασιάς.
  8. Όπως είναι γνωστό οι περισσότερες νύφες στον κόσμο κρατούν μία ανθοδέσμη με πανέμορφα λουλούδια. Αυτή η παράδοση προέκυψε περίπου τον 15ο αιώνα, που οι άνθρωποι έκαναν κυριολεκτικά (συνήθως) μία φορά το χρόνο μπάνιο και αυτή η μία φορά ήταν ο μήνας Μάϊός. Ο συνηθέστερος μήνας γάμου όμως ήταν ο Ιούνιος και τα λουλούδια βοηθούσαν κάπως με τη μυρωδιά.
  9. Το πιο ακριβό τριαντάφυλλο στον κόσμο κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ : neolaia.gr


Μετάβαση στο περιεχόμενο